söndag 10 januari 2010

Nyår och borrande

Nyår har nu äntligen passerat här på polen. Som vanligt var det fin middag och fest. Inget märkvärdigt. Att vi fick två dagar ledigt igen förstörde våra scheman och det är riktigt skönt att högtiderna är förbi så vi kan få återgå till borrutinen.

Lite roligheter hann vi dock med under nyårshelgen. Alla svenskar på basen hade en liten inofficiell julafton. Det blev knytkalas med medtagna pepparkakor, glögg, svenskt godis och kalle anka. Andra lediga dagen blåste det rejält för första gången på flera veckor och jag fick chansen att låna en drake och prova på kiteskiing. Ruskiga krafter och riktigt lurigt, men kul.






Poolen som ett av skiften byggde över jul har nu fått en permanent plats i borrlägret och vi har till och med dragit in slangar från en kompressor för att kunna ha bubblor. Vattnet är lite konstigt - pH varierar mellan 4 och 6, så på en dålig dag är det som att bada i vinäger - men det är riktigt fint att sitta där efter jobbet.



I och med att 2009 har passerat och halva säsongen är avklarad kommer folk att bytas ut. På nattskiftet tappade vi två personer. När de bordade planet insåg alla hur goda vänner alla har blivit - man lär känna personer på ett annat sätt när man spenderar varje vaken timme med dom.



Vi har fått upp farten på borrandet rejält och veckan efter nyår avslutade vi tre nya hål. Idag är 15 av 20 hål avslutade och inom två veckor kommer vi vara klara här nere på polen. Mitt nya "off ice"-datum är 28e januari, tidigare var det 13e februari. Det känns helt overkligt att det hela snart är över. Först nu inser jag hur bra jag trivs här, med detta gäng.

1 kommentar:

  1. Tja grabben, varje gång man läser din blogg blir man bara mer och mer sugen på att sticka ut och göra något liknade... Här hemma lunkar vardagen på lite för lunkt och ointresant =( men det är kul att höra att du har det bra grabben. Saknar dig och det ska bli kul att återställa lägenheten din efter det att jag krachade den... Ha det bra så ses vi när du kommer hem /Jonas

    PS: Hur länge planerar du att stanna på Nya Zeeland

    SvaraRadera